موسسه حقوقی
وظایف یک موسسه حقوقی حلقه مفقوده دعاوی قضایی
برای یک موکل هیچ موضوعی مهمتر از داشتن یک وکیل کارکشته و مجرب نیست. اصل وجود موسسه حقوقی در کشور از جایی شکل گرفت تا بسیاری از موکلان بتوانند نسبت به مشکلات و چالشهای قضایی خود اقدام به انتخاب یک وکیل باتجربه به منظور دفاع قانونی از حق و اعاده حقوق پایمال شده خود کنند.
با توجه به توسعه جوامع اجتماعی و ایجاد روابط خاص در تعاملات انسانی تشکیل موسسههای حقوقی برای گره گشایی از نیازهای حقوقی و قضایی جامعه به یک ضرورت انکارناپذیر تبدیل شد. در حقیقت برای اشخاص مختلف حقیقی و حقوقی در جوامع مختلف تنوعپذیری در انتخاب یک موسسه حقوقی از اهمیت بالایی برخوردار است.
روش تشکیل موسسه حقوقی
ایجاد یک موسسه حقوقی برای عموم افراد در یک جامعه مانعی ندارد اما ملزومات آن باید در نظر گرفته شود. صدور پروانه وکالت برای مدیر موسسه مهمترین الزام برای ایجاد یک موسسه حقوقی به شمار میرود.
نداشتن سابقه تحصیلی و کاری در حوزه حقوقی و عدم برخورداری از پروانه وکالت به طور قطع نمی تواند منجر به تشکیل یک موسسه حقوقی موفق شود، زیرا در این راه پر پیچوخم داشتن سابقه تحصیلی و کاری حرف نخست را میزند.
صدور پروانه تاسیس
راهاندازی یک موسسه حقوقی باید با صدور پروانه تاسیس آغاز شود که این پروانه از سوی قوه قضائیه صادر میشود. از طرف دیگر حداقل اعضای مورد نیاز برای ثبت یک موسسه حقوقی 2 نفر است. البته برای راه اندازی یک موسسه حقوقی یک نفر از وکلای که قصد راه اندازی موسسه را دارند، سابقه ای در حدود ۱۰ سال در زمینه وکالت در دادگستری و قوه قضاییه کشور داشته باشند. از طرف دیگر افراد لازم است تابعیت کشور عزیزمان ایران را داشته باشند تا بهعنوان یک موسسه حقوقی ایرانی شناخته شوند.
اساسنامه موسسه حقوقی
تمام موسسههای حقوقی از شناسنامه برخوردار هستند که درآن ((نام موسسه)) و همچنین ((اعضای تشکیلدهنده)) به همراه مشخصات کامل آنها درج شده است تا هویت دقیق موسسه مشخص شود.
تغییر در اساسنامه یک موسسه حقوقی باید از سوی کانون وکلای دادگستری مورد تایید قرار گیرد و موسسه مکلف است تا آگهی ثبت خود را در روزنامههای کثیر الانتشار به انتشار برساند و یک نسخه از آن را در اختیار کانون وکلا قرار دهد.
مشاوره کیفری در موسسه حقوقی
مرسومترین شیوه شکایت در دعاوی به شکوائیههای کیفری معروف است. در حالت کلی اگر فردی مرتکب عملی شود که طبق قانون جرم تلقی شده و قاضی بتواند برای آن عمل مجرمانه مجازات درنظر بگیرد در آن زمان با شکایت فرد شاکی شاهد تشکیل یک پرونده کیفری خواهیم بود.
یک موسسه حقوقی در زمان تنظیم شکوائیه فرد شاکی برای دفاع از موکل خود اقدام به انجام امور مثبتی میکند که یکی از آنها تنظیم لوایح متعدد برای دادگاه است.
در حالت کلی نوشتن شکوائیه کیفری هیچ تفاوتی با شکایتهای حقوقی و یا مدنی ندارد اما در بیان نوع جرم به طور قطع شاهد تفاوت خواهیم بود که از وظایف مهم موسسه حقوقی برای دفاع از موکل خود است.
در بسیاری از پروندههای کیفری مانند قتل و یا ضرب و شتم فرد شاکی می تواند با استفاده از یک وکیل پایه یک دادگستری و تنظیم متون متناسب برای دادگاه و ارائه آن به قاضی رای دادگاه را اخذ کند.
بهعنوان مثال در یک پرونده قتل که امورآن به یک وکیل بسیار مجرب در موسسه حقوقی سپرده میشود فرایند انجام کار بسیار سریع انجام میشود ولی در صورتی که فرآیند رسیدگی به این پرونده به یک وکیل تازهکار سپرده شود که تجربه چندانی در این زمینه ندارد و نمیتواند برای تبرئه موکل خود از راهکارهای قانونی به درستی استفاده کند کار بسیار دشوار و نتیجه مناسبی حاصل نخواهد شد.
در بسیاری از پروندههایی که موسوم به قتل عمد در دادگاهها هستند تفاوت وکیل مجرب با بیتجربه مشخص خواهد شد به طوریکه در این پروندهها وکیل مجرب اول می کوشد با استفاده از لوایح قانونی نوع قتل عمد را به غیرعمد تبدیل کند اما وکیل بیتجربه از تنظیم لوایح برای تبدیل قتل عمد به غیرعمد عاجز است. در واقع نقش موثر موسسه حقوقی و وکیل باتجربه در دفاع از موکل خود اینجاست که مشخص میشود.
مشاوره خانواده در موسسه حقوقی
موضوع مربوط به دعاوی خانوادگی از مهمترین بحثهایی است که در دادگاهها نیازمند مشاوره درست و بهموقع موسسه حقوقی است. در شرایط کلی خانواده نقش مهمی در تحکیم و گسترش جوامع انسانی با رویکرد زندگی سالم دارد. جلوگیری از وقوع طلاق و متارکه در بین خانوادهها یکی از مهمترین وظایف یک موسسه حقوقی به شمار می رود اما نباید از ذکر این نکته مهم غافل شویم که وقوع پدیدههایی همچون طلاق در بهترین جوامع دنیا به لحاظ تامین رفاه اجتماعی و توسعه اقتصادی دور از انتظار نیست. بنابراین یک موسسه حقوقی میتواند در دفاع از موکل خود در دعاوی خانوادگی موفق عمل کند به شرطی که در تنظیم لوایح قانونی برای دادگاه و ارائه راهکارهای قانونی درست به موکل خود دچار اشتباه نشود.
موضوع ((نفقه)) و(( مهریه)) از مواردی است که در موسسه حقوقی به صورت تمام و کمال در دعاوی خانوادگی به آن پرداخته میشود .((فسخ نکاح)) و همچنین مواردی مانند طلاق توافقی نیز از دیگر پارامترهای تحت نظر گرفته شده در یک موسسه حقوقی است که با استفاده از آن می توان در این موسسه در کمترین زمان ممکن طلاق گرفت و با توجه به قوانین و مقررات که در خصوص فسخ نکاح وجود دارد نسبت به آن اقدام کرد.
موضوع فرزندخواندگی و تنظیم قرار ملاقات برای فرزند به منظور دیدار با پدر و مادر به صورت جداگانه می تواند از سوی یک موسسه حقوقی انجام شود.
پیگیری مطالبات در موسسه حقوقی
روابط تجاری و مادی در جوامع انسانی همواره با چالشهای اساسی روبرو بوده است که برای حل این مشکلات وجود یک موسسه حقوقی ضرورت دارد.
((چک)) و ((سفته)) در فعالیتهای تجاری به راحتی بین افراد تبادل میشود اما نگاهی به قوانین قضایی این اسناد تجاری نشان از این واقعیت دارد که باید محتاطانه عمل کرد تا پای یک موسسه حقوقی به دعاوی مالی باز نشود.
بسیاری از افراد با اخذ ((چک)) یا ((سفته)) در قبال پرداخت پول نقد،ضمانت بانکی یا فروش کالاهای مختلف به افراد دیگر خواستار وصول مطالبات خود هستند که در بعضی از اوقات این اتفاق به راحتی رخ نمیدهد.
موسسه حقوقی وظیفه دارد با تنظیم لوایح قانونی و حقوقی در مسیری گام دارد تا حق مالی موکل خود را در دادگاه احیا و نسبت به پرداخت آن اطمینان حاصل کند.
-
وظایف یک موسسه حقوقی
وظایف یک موسسه حقوقی حلقهمفقوده دعاوی قضایی برای یک موکل هیچ موضوعی مهمتر از داشتن یک وکیل کارکشته و مجرب…
بیشتر بخوانید »