مزاحمت تلفنی
مزاحمت تلفنی
امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و افزایش تلفن های خطی و گوشی های هوشمند، شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از یک شماره ناشناس با شما تماس های تکراری و بی وقفه داشتید، گاهی اوقات حتی در این مزاحمت های تلفنی شما تهدیدهای جانی و مالی می شوید.
مزاحمت تلفنی عبارت است از : یک کارعمدی آگاهانه که به محض کشف، براساس قانون کیفری مزاحم شناخته میشود.فرد مزاحم، مرتکب جرم شده و باید پاسخگوی عمل ناشایست خود باشد. در اینگونه موارد مزاحم با استفاده از تلفن یا سایر وسایل مخابراتی، بدون جهت، ضمن اشغال خط تلفن متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی، باعث اذیت و آزار و سلب آسایش و آرامش طرف دیگر شده است.
مزاحمتهای تلفنی به صورت گوناگون انجام میشود:
- سوت کشیدن، سکوت و سپس فوت کردن در گوشی بدون وقفه.
- فحش دادن و حرفای رکیک زدن به مخاطب
- گاهی با خبرهای کذب ودروغ به مخاطب باعث ترس او می شود.
- با تهمت های ناروا زدن باعث شک و تردید مخاطب می شود.
- دادن خبرهای کذب و تکان دهنده که گاهی باعث شوک آنی شده و آرامش خانواده ها را بر هم می زند.
- گاهی با حرف های ترسناک مخاطب را تهدید به انجام کاری می کند.تهدید ممکن است جانی و مالی باشد.
مجازات مزاحمت تلفنی در قانون اسلامی
بر اساس ماده 641 قانون مجازات اسلامی، مزاحمت با تلفن یا دستگاههای مخابراتی دیگر کلا جرم تلقی می شود. و برای آن مجازات تعیین شده است، و علاوه بر آن ماده ی قانون اصلاح تبصره 2 ماده 14قانون تأسیس شركت مخابرات ایران مصوب 1366 نیز تاکیدی بردرستی این کشوراست.
نکات کلیدی در رابطه با مزاحمت تلفنی
با توجه به صدر ماده كه میگوید: هر كس به وسیله تلفن یا دستگاههای مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید.
وسیله ارتكاب جرم علاوه بر دستگاه تلفن شامل كلیه دستگاههای مخابراتی از قبیل دستگاه فرستنده بی سیم و با سیم و همین طور سایر وسایل مخابراتی كه برای اعلام خبر و پیامک مورد استفاده قرار میگیرد خواهد شد.
برای مزاحمت های تلفنی به کجا شکایت کنیم؟
مزاحمت تلفنی موضوعی است که علاوه بر پیگیری از سوی شرکت مخابرات، از طریق دادسرا و در قالب شکایت کیفری نیز قابل پیگیری است. برای این کار کافی است به دادسرای محل سکونت یا کار خود یعنی جایی که مزاحمت در آنجا رخ داده مراجعه کنید. با گرفتن لیست شماره های دریافتی و نامهای از مخابرات، میتواند باعث سرعت در کار شود. در این مرحله روی یک برگه کاغذ شکایت خود را مطرح میکنید. عنوان مجرمانه این شکایت هم چنین است: «ایجاد مزاحمت تلفنی از طریق ارسال پیامک و یا تلفن.» اگر توهین شدیدی هم صورت گرفته باشد، شاکی میتواند تقاضای «اعاده حیثیت» را هم مطرح کند. ممکن است طرف مقابل نامشخص باشد. در چنین حالتی در بخش مربوط به متشاکی نوشته میشود: «نامشخص.»
بعد از این مرحله، با ارجاع شکایت به یکی از شعبههای دادیاری یا بازپرسی، با نامهای که دادگاه خطاب به کلانتری برای تکمیل کردن تحقیقات مینویسد، کلانتری از مخابرات درخصوص این شماره تلفن استعلام و تقاضای پرینت مکالمات تلفنی را عنوان میکند. ممکن است این استعلام به طور مستقیم از سوی دادگاه خطاب به مخابرات ارسال شود، اما بخش اولیه کار در این مرحله شناسایی مزاحم است.